Afla cum se fac vinetele prajite cu aluat de clatite

Pentru vinetele prajite se prepara un aluat de clatite.

Ingrediente:

- 3 vinete mijlocii,
- 2 linguri de faina,
- 150 grame branza telemea,
- un galbenus,
- untura pentru prajit vinetele.

Pentru aluat de clatite:

- un ou, ½ ceasca de faina,
- ½ ceasca de lapte,
- sare,
- unt topit pentru uns tigaia.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg vinele mijlocii, se taie felii, se oparesc si se sareaza. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce au stat sub teas 20 de minute, se scurg, se sterg, se dau prin faina si se prajesc in untura fierbinte. ##END STEP##

##STEP##

Dinainte avem pregatit un aluat de clatite: separat frecam branza rasa cu un galbenus, astfel incat sa fie pasta potrivit de legata. ##END STEP##

##STEP##

Se iau cate 2 felii de vinete, se pune intre ele cate putina branza, apasand ca sa fie bine unite. ##END STEP##

##STEP##

Se dau prin aluatul de clatite si se rumenesc in untura multa fierbinte. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc pe langa legume sau simple, cu un sos de rosii.