Pentru vinetele prajite se prepara un aluat de clatite.
Ingrediente:
- 3 vinete mijlocii,
- 2 linguri de faina,
- 150 grame branza telemea,
- un galbenus,
- untura pentru prajit vinetele.
Pentru aluat de clatite:
- un ou, ½ ceasca de faina,
- ½ ceasca de lapte,
- sare,
- unt topit pentru uns tigaia.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg vinele mijlocii, se taie felii, se oparesc si se sareaza. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce au stat sub teas 20 de minute, se scurg, se sterg, se dau prin faina si se prajesc in untura fierbinte. ##END STEP##
##STEP##
Dinainte avem pregatit un aluat de clatite: separat frecam branza rasa cu un galbenus, astfel incat sa fie pasta potrivit de legata. ##END STEP##
##STEP##
Se iau cate 2 felii de vinete, se pune intre ele cate putina branza, apasand ca sa fie bine unite. ##END STEP##
##STEP##
Se dau prin aluatul de clatite si se rumenesc in untura multa fierbinte. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc pe langa legume sau simple, cu un sos de rosii.