Afla cum se fac vinetele umplute la cuptor

Aceasta reteta de vara este un aperitiv cald delicios, perfect pentru orice masa din zi.

Ingrediente:

- 6 vinete mijlocii,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de branza rasa,
- 2 oua,
- o ceasca lapte,
- 2 linguri de unt.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg vinete potrivit de mari. Dupa ce s-a taiat capatul dinspre coada, se taie vinetele in doua, in lungime. ##END STEP##

##STEP##

Se pun in apa clocotita si se tin un sfert de ora. Se scot, se sareaza si se asaza pe masa de lemn, deasupra punandu-se un fund cu greutati pe el. ##END STEP##

##STEP##

Se tin astfel o jumatate de ora sa se scurga. Dupa ce au stat o jumatate ora la teasc, se scot, se scobeste miezul si se asaza vinetele intr-o forma de pamant unsa cu unt. ##END STEP##

##STEP##

Dintr-o lingura de unt si una de faina se face un rantas care se stinge cu putina apa sau lapte. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca cu branza, miezul de la vinete bine tocat, galbenusurile, sare si la urma albusurile spuma. ##END STEP##

##STEP##

Cu o lingura se umplu vinetele cu aceasta compozitie, se presara branza rasa si se dau la cuptor, la foc bun. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc in forma calde sau reci.