Lintea batuta se prepara similar cu fasolea uscata.
Ingrediente:
- 500 grame linte,
- sare,
- 2 cepe,
- 2 linguri ulei.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea. ##END STEP##
##STEP##
Se tine doua ore in apa calduta. Se pune la fiert cu apa rece, cu o ceapa si zarzavat. Trebuie sa fiarba incet, ca sa nu se terciuiasca. ##END STEP##
##STEP##
Se scurge, se trece fierbinte prin sita. Se pune din nou in cratita si se bate pe masina pana devine spumoasa. ##END STEP##
##STEP##
Se mai adauga cate putin din apa in care a fiert, ca sa nu fie prea groasa. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste cu ceapa prajita in ulei.
Optional: Este foarte gustoasa daca la fiert se adauga cateva felii de slanina afumata, taiata marunt, iar inainte de a fi servita, se amesteca cu putin unt proaspat.