Mamaliga fiarta se poate combina cu diverse ingrediente pentru a-i imbogati gustul.
Mamaliga cu lapte preparata la cuptor are o consistenta cremoasa si este un fel de mancare usor de preparat.
Ingrediente:
- 300 g malai,
- un litru lapte,
- 150 g branza rasa,
- 150 g svaiter sau cascaval,
- 4 oua,
- o ceasca de smantana,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune ceaunul cu lapte la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. ##END STEP##
##STEP##
Cand laptele da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai. ##END STEP##
##STEP##
Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai In doua cu facaletul. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba cu Incetul circa o jumatate de ora. Apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului. ##END STEP##
##STEP##
Daca mamaliga pare prea moale, se mai presara putin malai, amestecand continuu. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte, se amesteca cu branza rasa, cu svaiter sau cascaval taiat In cuburi si cu ouale. Se potriveste de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se unge o forma rezistenta la foc cu unt, se pune mamaliga, se toarna o ceasca de smantana, se presara branza rasa. ##END STEP##
##STEP##
Se da la cuptor sa se rumenesca. ##END STEP##
Mod de servire:
Mamaliga cu lapte preparata la cuptor este mai gustoasa calda, dar se poate consuma si rece.