Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Mamaliga fiarta se poate combina cu diverse ingrediente pentru a-i imbogati gustul.
Mamaliga fiarta se poate combina cu diverse ingrediente pentru a-i imbogati gustul.
Mamaliga cu lapte preparata la cuptor are o consistenta cremoasa si este un fel de mancare usor de preparat.
Ingrediente:
- 300 g malai,
- un litru lapte,
- 150 g branza rasa,
- 150 g svaiter sau cascaval,
- 4 oua,
- o ceasca de smantana,
- sare.
Mod de preparare:
Se pune ceaunul cu lapte la fiert. Separat se pregateste malaiul proaspat cernut.
Cand laptele da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai.
Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai In doua cu facaletul.
Se lasa sa fiarba cu Incetul circa o jumatate de ora. Apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului.
Daca mamaliga pare prea moale, se mai presara putin malai, amestecand continuu.
Se da la o parte, se amesteca cu branza rasa, cu svaiter sau cascaval taiat In cuburi si cu ouale. Se potriveste de sare.
Se unge o forma rezistenta la foc cu unt, se pune mamaliga, se toarna o ceasca de smantana, se presara branza rasa.
Se da la cuptor sa se rumenesca.
Mod de servire:
Mamaliga cu lapte preparata la cuptor este mai gustoasa calda, dar se poate consuma si rece.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.