Pentru mamaliga prajita ai nevoie de aceleasi ingrediente ca la mamaliga fiarta in ceaun.
Ingrediente:
- 500 g malai,
- 1 ½ l apa,
- o Iingurita de sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pune ceaunul cu apa la fiert. ##END STEP##
##STEP##
Separat se pregateste malaiul proaspat cernut. ##END STEP##
##STEP##
Cand apa da in fiert, se adauga o lingurita de sare si se presara putin malai. ##END STEP##
##STEP##
Dupa cateva minute, cand apa clocoteste se toarna tot malaiul deodata si se despica movilita de malai in doua cu facaletul. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba cu incetul circa o jumatate de ora. ##END STEP##
##STEP##
Apoi se amesteca bine de tot, apasand cu facaletul spre peretii ceaunului. ##END STEP##
##STEP##
Daca mamaliga pare prea moale, se mai presara putin malai, amestecand continuu. ##END STEP##
##STEP##
La sfarsit se tine facaletul drept in mamaliga si se freaca repede intre palme. Apoi se scoate. ##END STEP##
##STEP##
Daca iese curat, Inseamna ca mamaliga este fiarta. Daca se lipeste mamaliga de el, se mai lasa sa fiarba. Se moaie in apa o lingura de lemn si se aduna mamaliga, paturind-o dinspre margini. Se mai lasa cateva clipe pe masina pentru a se rascoace la fund si pentru a se rasturna usor. ##END STEP##
##STEP##
Se apuca bine ceaunul de urechi cu o carpa, se scutura de cateva ori in laturi si se rastoarna mamaliga pe un fund de lemn, pregatit la indemana. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa pana a doua zi si se taie felii de un deget de groase si de marime potrivita. ##END STEP##
##STEP##
Se prajesc in ulei fierbinte. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc cu fasole sau cu mazare batuta.