O reteta mai putin cunoscuta de gospodine este mazarea batuta care se poate consuma singura sau in amestec cu fasole batuta.
Ingrediente:
- 500 grame mazare uscata,
- 3 cepe, u
- un cartof,
- sare,
- 2 linguri de ulei,
- o capatana de usturoi.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege mazarea uscata. Se spala si se lasa sa stea doua ore in apa calduta. ##END STEP##
##STEP##
Se scurge si se pune cu apa rece pe foc potrivit, sa inceapa sa fiarba cu incetul. ##END STEP##
##STEP##
Se tine circa doua, trei ore. Se adauga de la inceput o ceapa si un cartof. ##END STEP##
##STEP##
Cand mazarea este bine fiarta si mai ales foarte scazuta, se trece fierbinte prin sita; se pune din nou intr-o oala si se bate pe marginea masinii, pana se umfla si devine spumoasa. ##END STEP##
##STEP##
Se potriveste de sare. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste cu ceapa prajita in ulei sau cu mujdei de usturoi, de asemenea cu miez de varza acra.
Optional: Mazarea batuta este mai buna daca la doua parti mazare se adauga o parte de fasole batuta.