Pentru aceasta reteta este indicat sa alegi napi mai mici pentru ca sunt mai dulci si au o textura mai buna.
Ingrediente:
- 400 grame napi,
- 400 g cartofi,
- 2 linguri unt,
- 3 linguri lapte,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se curata napii si se taie in felii subtiri. ##END STEP##
##STEP##
Se pun la fiert cu putin lapte sau cu zeama de carne. ##END STEP##
##STEP##
Se trec prin sita impreuna cu aceeasi cantitate de cartofi fierti in apa. ##END STEP##
##STEP##
Se bat bine cu unt in cratita in care au fiert. Cand pasta e ca o crema, se adauga laptele fierbinte, cate putin. ##END STEP##
##STEP##
Se mai bate apoi pe foc, ca sa se infierbante, fara insa sa se rumeneasca pe fund sau sa fiarba. Se potriveste gustul sarat. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste imediat ca si garnitura la friptura.