Afla cum se face piureul de urzici

Pentru piureul de urzici nu sunt bune decat urzicile foarte tinere, iesite la inceputul primaverii.

Ingrediente:

- 1 kg urzici,
- o lingura de faina,
- sare,
- o ceapa,
- o lingura de ulei,
- hrean.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg frunzele, se spala in mai multe ape. Nu se scurge apa din vasul in care se spala, ci se scot urzicile cu mana in alt vas cu apa, astfel incat tot nisipul si pamantul de pe ele sa ramana in fundul vasului. ##END STEP##

##STEP##

Se repeta aceasta operatie de cateva ori, pana cand urzicile raman foarte curate. ##END STEP##

##STEP##

Se fierb in apa clocotita cu sare, in vas descoperit. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt gata, se scurg, se trec prin sita sau se toaca pe un fund de lemn. ##END STEP##

##STEP##

Se pun din nou la foc, se amesteca cu faina si cu 2 - 3 linguri de zeama in care au fiert urzicile, si se bat bine pe masina pana ce se umfla. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc fierbinti, cu hrean ras, ceapa prajita in ulei si mamaliga.