Afla cum se face snitelul de legume

Snitelul de legume este o alternativa a snitelului de carne, la fel ca si chiftelele de legume.

Ingrediente:

- 2 morcovi,
- un patrunjel,
- 4 cartofi,
- 1/4 de varza,
- o mana de fasole,
- una de mazare,
- 2 oua,
- 2 linguri de faina,
- o lingura de branza rasa,
- o lingura de pesmet,
- 2 linguri de untura,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se fierb impreuna sau separat, in apa cu sare: morcovii, patrunjelul, cartofii fara coaja, varza (oparita mai inainte), fasolea verde si mazarea boabe, verde. ##END STEP##

##STEP##

Se scurg bine din apa si se toaca impreuna, afara de mazare, potrivit de marunt. ##END STEP##

##STEP##

Separat, se amesteca o lingura de faina cu doua oua, se adauga zarzavatul, branza rasa si sare daca mai trebuie. ##END STEP##

##STEP##

Se ia cu lingura din compozitie, se fac chiftele rotunde cu mana data prin faina si se turtesc apoi in forma de snitel, pe un fund presarat cu pesmet. ##END STEP##

##STEP##

Se rumenesc in untura. ##END STEP##

si se servesc cu salata.