Afla cum se face sufleul de fasole verde

Sufleul de fasole verde se obtine ca orice tip de sufleu cu legume din fasole verde fideluta cu sos alb si oua.

Ingrediente:

- 750 grame fasole fidea,
- 3 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- 1/2 ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri branza,
- 3 oua,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se curata fasolea si se fierbe in apa clocotita cu putina sare. ##END STEP##

##STEP##

Se scurge, se asaza cu unt intr-o forma rezistenta la foc si se tine pe masina pana iese umezeala din fasole. ##END STEP##

##STEP##

Separat se prajesc doua linguri nu prea pline de fairia, in doua linguri de unt topit, fierbinte. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca, fara sa se rumeneasca de loc si se sting cu lapte sau cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da la o parte. ##END STEP##

##STEP##

Cand compozitia s-a racorit putin, se adauga branza rasa si galbenusurile puse pe rand. ##END STEP##

##STEP##

Se potriveste de sare. La sfarsit se adauga albusurile spuma. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna compozitia peste fasole, se stropeste cu unt, se presara branza, se da la cuptor o ora. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste cand a crescut frumos.