Daca ai testat in propria bucatarie budinca de paine si ti-a placut, incearca si sufleul de paine.
Ingrediente:
- 4 chifle,
- 50 grame unt proaspat,
- 3 oua,
- 6 linguri de zahar vanilat,
- un pahar cu lapte,
- 2 linguri de sirop sau zeama de dulceata.
Mod de preparare:
##STEP##
Se taie chiflele felii subtiri si se unge fiecare felie cu unt. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza intr-o forma de piatra. ##END STEP##
##STEP##
Separat se freaca galbenusurile cu 3 linguri de zahar vanilat pana cresc ca o crema si se subtiaza cu un pahar de lapte. ##END STEP##
##STEP##
Se toarna peste feliile de paine, se acopera forma si se da o ora la rece, pana absoarbe painea toata crema. ##END STEP##
##STEP##
Intre timp se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar, se adauga 2 linguri de sirop de fructe sau zeama de dulceata, se mai bate si se pune albusul in forma peste feliile de paine. ##END STEP##
##STEP##
Se coace trei sferturi de ora la foc potrivit. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste indata ce este gata, altfel se lasa.