Aceasta reteta are la baza sosul alb ca orice tip de sufleu clasic la care se adauga spanac si branza.
Ingrediente:
- 1 kg spanac,
- 2 linguri de unt,
- 1/2 lingura de faina,
- 1/2 ceasca smantana,
- 2 linguri de branza rasa,
- 3 oua,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se fierbe spanacul si se toaca. ##END STEP##
##STEP##
Se infierbanta intr-o cratita o lingura de unt, se adauga faina si se lasa sa se ingalbeneasca, se pune spanacul, se tine cateva minute pe foc si se adauga cate putin smantana, amestecand mereu. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte si se amesteca cu branza rasa. Se potriveste de sare. ##END STEP##
##STEP##
Cand incepe sa se racoreasca, se adauga galbenusurile puse pe rand si la urma albusurile batute spuma. ##END STEP##
##STEP##
Se unge o forma bine cu unt si se toarna compozitia. ##END STEP##
##STEP##
Se stropeste cu unt, se presara brinza rasa si se da la cuptor. ##END STEP##
##STEP##
Se tine trei sferturi de ora la foc bun, pana creste frumos. ##END STEP##
Mod de servire:
Preparatul se serveste cald in forma de sufleu.