Afla cum se face sufleul de spanac

Aceasta reteta are la baza sosul alb ca orice tip de sufleu clasic la care se adauga spanac si branza.

Ingrediente:

- 1 kg spanac,
- 2 linguri de unt,
- 1/2 lingura de faina,
- 1/2 ceasca smantana,
- 2 linguri de branza rasa,
- 3 oua,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se fierbe spanacul si se toaca. ##END STEP##

##STEP##

Se infierbanta intr-o cratita o lingura de unt, se adauga faina si se lasa sa se ingalbeneasca, se pune spanacul, se tine cateva minute pe foc si se adauga cate putin smantana, amestecand mereu. ##END STEP##

##STEP##

Se da la o parte si se amesteca cu branza rasa. Se potriveste de sare. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa se racoreasca, se adauga galbenusurile puse pe rand si la urma albusurile batute spuma. ##END STEP##

##STEP##

Se unge o forma bine cu unt si se toarna compozitia. ##END STEP##

##STEP##

Se stropeste cu unt, se presara brinza rasa si se da la cuptor. ##END STEP##

##STEP##

Se tine trei sferturi de ora la foc bun, pana creste frumos. ##END STEP##

Mod de servire:

Preparatul se serveste cald in forma de sufleu.