Afla cum se obtin saratelele

Saratelele sunt o reteta aperitiv, usor de preparat.

Acestea pot fi aromatizate cu branza si cascaval ras, cu chimen, mac sau susan.

Ingrediente:

150 grame unt proaspat,
150 grame faina,
150 grame cartofi fierti,
un praf de sare,
un ou pentru uns deasupra
o lingurita de mac sau de susan.

Mod de preparare:

##STEP##

Se face un aluat din unt proaspat, faina, cartofi fierti trecuti prin masina de carne si sare. ##END STEP##

##STEP##

Se framanta un aluat potrivit de tare, se intinde o foaie groasa de 1/2 se unge cu ou, se taie fasii de 1/2 cm latime si 12 cm lungime, se presara deasupra, dupa gust, chimen, mac sau susan. ##END STEP##

##STEP##

Se asaza unele langa altele pe tava presarata cu faina si se coc la foc potrivit. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc reci cu bere sau cu un pahar de vin alb.