Saratelele sunt o reteta aperitiv, usor de preparat.
Acestea pot fi aromatizate cu branza si cascaval ras, cu chimen, mac sau susan.
Ingrediente:
150 grame unt proaspat,
150 grame faina,
150 grame cartofi fierti,
un praf de sare,
un ou pentru uns deasupra
o lingurita de mac sau de susan.
Mod de preparare:
##STEP##
Se face un aluat din unt proaspat, faina, cartofi fierti trecuti prin masina de carne si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se framanta un aluat potrivit de tare, se intinde o foaie groasa de 1/2 se unge cu ou, se taie fasii de 1/2 cm latime si 12 cm lungime, se presara deasupra, dupa gust, chimen, mac sau susan. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza unele langa altele pe tava presarata cu faina si se coc la foc potrivit. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc reci cu bere sau cu un pahar de vin alb.