Afla cum se pregateste omleta sufleu

Omleta sufleu este un aperitiv cald rapid si consistent, ideal pentru micul dejun si chiar pentru cina.

Ingrediente:

- 4 galbenusuri,
- 8 albusuri,
- 150 grame zahar pisat;
- unt pentru uns forma,
- 2 linguri de rom,
- o lingura de zahar.

Mod de preparare:

##STEP##

Se freaca galbenusurile cu zaharul pisat, bine pana ce cresc ca o crema. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga o lingura de rom si la urma albusurile batute spuma. ##END STEP##

##STEP##

Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se presara putin zahar tos. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna compozitia si se netezeste cu lama unui cutit. ##END STEP##

##STEP##

Tot cu cutitul se fac deasupra cateva crestaturi. ##END STEP##

##STEP##

Se pune la foc bun, dar nu prea mare. ##END STEP##

##STEP##

Se tine cam ¾ de ora si se serveste Indata ce este gata. ##END STEP##

Mod de servire:

Inainte de a da sufleul la masa, se toarna deasupra 2 linguri de rom, tinut la cald pe marginea masinii si in care am topit o lingurita de zahar.

Se da foc si se serveste aprins la masa.