Afla cum se prepara cartofii umpluti cu branza

Cartofii umpluti cu branza sunt un aperitiv usor. Ei se pot servi la pranz sau la cina.

Ingrediente:

- 6 cartofi frumosi,
- 200 g branza de vaca,
- 2 oua,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de unt,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Cartofii cruzi se taie in jumatati si se scobesc inauntru pentru a fi umpluti cu branza. ##END STEP##

##STEP##

Ca sa nu se rupa, cartofii se scobesc atat cat sa ramana un perete gros de un cm la baza. ##END STEP##

##STEP##

Se taie foarte putin din fund, ca sa poata sta in tava. ##END STEP##

##STEP##

Se face o umplutura de branza de vaca cu putina branza de oi, doua oua, sare, faina. ##END STEP##

##STEP##

Se umplu cartofii cu varf netezindu-se cu un cutit. Se asaza intr-o cratita cu unt fierbinte si se lasa putin sa se rumeneasca pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Se pune apoi cate putina zeama de carne sau apa si se lasa sa fiarba inabusit pana ce se fragezesc. Inainte de a servi se adauga cateva linguri de smantana. ##END STEP##