Afla cum se prepara chiftelele cu linte

Chiftelele cu linte se combina cu ceapa, zarzavat si condimente inainte de prajire.

Aceasta reteta aperitiv poate fi servita la inceput de masa, alaturi de alte antreuri calde si reci.

Ingrediente:

- 250 grame linte,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- un ou,
- sare, piper,
- o lingura de faina,
- 2 linguri de untura.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege lintea cu grija, bob cu bob, ca sa nu ramana pietricele prin ea. ##END STEP##

##STEP##

Se tine doua ore in apa calduta. Se pune la fiert cu apa rece, cu o ceapa si zarzavat. ##END STEP##

##STEP##

Trebuie sa fiarba incet, ca sa nu se terciuiasca. Se scurge bine. ##END STEP##

##STEP##

Se trece prin masina de tocat adaugand o felie mai groasa de paine muiata in apa si stoarsa bine, ceapa prajita in untura, un ou, sare, piper si doi catei de usturoi (dupa gust). Se fac cu mana chiftele care se dau prin faina si se prajesc in untura. ##END STEP##

Sunt gustoase si pot fi servite in locul chiftelelor de carne, cand lipseste carnea.