Afla cum se prepara spanacul la cuptor

 Afla cum se prepara spanacul la cuptor

Fiert sau la cuptor, spanacul constituie o importanta sursa de fier de care trebuie sa te folosesti.

Pe deasupra, preparat la cuptor impreuna cu branza, spanacul nu este doar sanatos, ci si foarte gustos.

Ingrediente:

- 1,5 kg spanac,
- 3 linguri de branza rasa,
- 50 g unt proaspat,
- 1/2 lingura de faina,
- sare,
- 6 felii de franzela,
- 2 linguri de unt topit, -
- o lingura de pesmet.

Mod de preparare:

1

Se fierbe spanacul si se toaca. Separat, se prajeste usor faina cu o lingura de unt.

2

Se stinge cu o ceasca sau doua de apa in care a fiert spanacul.

3

Se lasa sa dea cateva clocote, pana ce se obtine un sos gros ca o smantana.

4

Se amesteca cu spanacul si se lasa sa mai fiarba putin, amestecand ca sa nu se prinda pe fund.

5

In loc de rantasul cu faina, se poate adauga la spanac o ceasca buna de smantana in care s-a pus un praf de faina, adaugand doua linguri de branza rasa si putin unt proaspat.

6

Se prajesc cateva felii de paine in unt. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc.

7

Se asaza feliile de paine la fund, se toarna spanacul deasupra, se presara cu o lingura de pesmet fin, amestecat cu o lingura de branza rasa.

8

Se da la cuptor, asezand forma pe un gratar, pentru ca spanacul sa nu fiarba, ci numai sa se rumeneasca deasupra. Se serveste in forma.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ravioli cu branza si spanac este o reteta perfecta daca doriti sa preparati ceva rapid si delicios! ...
Tarta cu spanac, branza si marar este o reteta usor de preparat, iar rezultatul este de-a dreptul...
Spanacul poate fi preparat simplu sau se combina cu o serie de ingrediente atunci cand este preparat...