Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Fiert sau la cuptor, spanacul constituie o importanta sursa de fier de care trebuie sa te folosesti.
Fiert sau la cuptor, spanacul constituie o importanta sursa de fier de care trebuie sa te folosesti.
Pe deasupra, preparat la cuptor impreuna cu branza, spanacul nu este doar sanatos, ci si foarte gustos.
Ingrediente:
- 1,5 kg spanac,
- 3 linguri de branza rasa,
- 50 g unt proaspat,
- 1/2 lingura de faina,
- sare,
- 6 felii de franzela,
- 2 linguri de unt topit, -
- o lingura de pesmet.
Mod de preparare:
Se fierbe spanacul si se toaca. Separat, se prajeste usor faina cu o lingura de unt.
Se stinge cu o ceasca sau doua de apa in care a fiert spanacul.
Se lasa sa dea cateva clocote, pana ce se obtine un sos gros ca o smantana.
Se amesteca cu spanacul si se lasa sa mai fiarba putin, amestecand ca sa nu se prinda pe fund.
In loc de rantasul cu faina, se poate adauga la spanac o ceasca buna de smantana in care s-a pus un praf de faina, adaugand doua linguri de branza rasa si putin unt proaspat.
Se prajesc cateva felii de paine in unt. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc.
Se asaza feliile de paine la fund, se toarna spanacul deasupra, se presara cu o lingura de pesmet fin, amestecat cu o lingura de branza rasa.
Se da la cuptor, asezand forma pe un gratar, pentru ca spanacul sa nu fiarba, ci numai sa se rumeneasca deasupra. Se serveste in forma.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.