Pentru aceasta reteta se aleg vinete coapte, de marime mijlocie.
Ingrediente:
- 3 vinete mijlocii,
- o lingura de faina,
- 3 capatani de usturoi,
- 500 grame rosii,
- 3 linguri de ulei,
- o lingurita de zahar,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Vinetele se taie felii, se oparesc cateva minute in apa clocotita cu sare si se tin 20 minute sub teasc. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg, se dau prin faina si se rumenesc in ulei la foc mijlociu, incet, ca sa fie bine patrunse. ##END STEP##
##STEP##
Se curata usturoiul, se prajeste usor cu putin ulei, se adauga rosiile fara coaja, zaharul si sarea. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba acoperit pana ce usturoiul incepe sa se moaie. ##END STEP##
Mod de servire:
Se asaza feliile de vinete frumos pe farfurie, iar la mijloc se toarna sosul de rosii cu usturoi.