Afla diferenta dintre mamaliga pripita si mamaliga fiarta

Mamaliga pripita este mai moale decat mamaliga fiarta, dar se obtine din aceleasi ingrediente.

Ingrediente:

- 500 g malai,
- 1 ½ l apa,
- o lingurita de sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pune ceaunul cu apa la fiert. Cand apa este fierbinte, se pune sare si se presara putin malai. ##END STEP##

##STEP##

La primele clocote, se introduce malaiul (cernut si pregatit la indemana) lasandu-i sa cada in ceaun in forma de ploaie si amestecand continuu cu facaletul. ##END STEP##

##STEP##

Daca mamaliga pare destul de tare, nu se mai adauga malai (trebuie sa se tina seama ca mamaliga se mai ingroasa la fiert), dar se amesteca mai departe apasand cu facaletul spre peretii ceaunului. ##END STEP##

##STEP##

Cand mamaliga este destul de fiarta, se scoate facaletul, se curata cu o lingura de lemn udata in apa, apoi tot cu lingura se strange mamaliga dinspre margini si se mai lasa o clipa pe foc. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce au mai rabufnit de cateva ori aburii, se apuca ceaunul cu o carpa de toarta, se scutura de cateva ori si se rastoarna pe un fund curat de lemn. ##END STEP##

Mod de servire:

Mamaliga pripita se serveste fierbinte la masa langa ochiuri, branza cu smantana, topitura etc.