Aluat fraged de unt si smantana

Acest aluat fraged din unt este imbogatit cu smantana si are o consistenta mai elastica comparativ cu aluatul sfaramicios de tarta.

Ingrediente:

160 grame faina,
125 grame smantana,
150 grame unt proaspat,
sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se ceme faina pe masa de aluat. ##END STEP##

##STEP##

Se pune la mijloc smantana, untul proaspat inmuiat putin cu mana si un varf de cutit de sare. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca totul repede impreuna, se aduna ca o minge, se acopera cu un servet si se lasa cateva ore la rece. Inainte de a-l intrebuinta, se impatureste odata ca aluatul frantuzesc. ##END STEP##

Mod de intrebuintare:

Este un aluat usor de facut si foarte asemanator cu aluatul frantuzesc, cand este reusit. Acesta se foloseste asemanator cu aluatul de unt.