Chiftele de peste

La fel de gustoase ca si crochetele, sunt chiftelele de peste. Acestea pot fi servite cu sos de rosii sau cu o portie de cartofi prajiti ori legume asortate fierte la abur.

Ingrediente:

- 300 g peste fara oase,

- 2 chifle,

- 2 oua,

- 2 linguri de branza rasa,

- sare, piper,

- 2 linguri de faina,

- 100 g ulei.

Chiftelele se pot obtine din orice rest de peste fiert: morun, pastruga, salau sau stiuca.

Mod de preparare:

##STEP##

Se scot cu grija toate oasele si pielea si se toaca pestele marunt. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga chiflele inmuiate in apa si bine stoarse, ouale, branza rasa, sarea, piperul. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca totul bine impreuna. ##END STEP##

##STEP##

Se fac chiftele rotunde care se dau prin faina si se prajesc in untura sau in ulei tierbinte. ##END STEP##

##STEP##

Se scot pe un platou si se servesc reci ca antreu la masa de pranz sau la cina. ##END STEP##

Mod de prezentare:

Daca aveti musafiri si doriti sa-i impresionati prin forma de prezentare a acestui antreu cald, asezati chiftelele pe frunze de salata si puneti din loc in loc cateva felii de lamaie. Separat, puneti pe masa si un bol cu sos de rosii preparat in casa.

Grad de dificultate: redus