Cum se prepara gnocchi?

Gnocchi sunt niste galusti mai mici din cartofi care sunt renumite in bucataria italiana de foarte multa vreme.

Fiind delicioase si interesante la aspect, gnocchi sunt folosite astazi in fel si fel de combinatii: cu spanac, cu ciuperci, cu rosii sau cu pesto.

Ingrediente necesare pentru 2-3 portii

-    1 kg de cartofi

-    1 ou

-    300 g de faina

-    sare

-    piper

Mod de preparare

##STEP##

Mai intai se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. ##END STEP##

##STEP##

Dupa ce au fiert, se curata de coaja si se zdrobesc cu presa cat sunt inca calzi. ##END STEP##

##STEP##

Dupa pasarea cartofilor, se adauga  putina sare si putin piper. ##END STEP##

##STEP##

Se pune oul intreg si se amesteca repede, iar apoi se adauga 2 maini de faina si se amesteca pana se incorporeaza bine. ##END STEP##

##STEP##

Se ia apoi compozitia si se pune pe un fund de lemn, iar deasupra se toarna restul de faina. ##END STEP##

##STEP##

Se framanta pana devine un aluat omogen. ##END STEP##

##STEP##

Pe o folie, se imprastie putina faina si din aluat se ruleaza niste baghete nu foarte groase, de aprox. 3-4 cm, care, la randul lor se taie bucati mici de cca 2 cm. ##END STEP##

##STEP##

Bucatile se aseaza pe o tava astfel incat sa nu se lipeasca unele de altele. ##END STEP##

##STEP##

Se ia o oala de apa si se pune la fiert. ##END STEP##

##STEP##

Cand apa fierbe se pun bucatile in apa fiarta si se amesteca putin. ##END STEP##

##STEP##

Cand bucatile se ridica la suprafata, e semn ca sunt gata si pot fi scoase cu o paleta pe o farfurie, deasupra  se pune sos de rosii si branza razuita. ##END STEP##