Cum se prepara placinta cu spanac?

Placinta cu spanac este un preparat usor si sanatos, pe placul tututor.

Iata cum se prepara aceasta:

Ingrediente:

Placinta cu spanac in stil grecesc (Spanakopita)

- 3 cani de ceapa galbena, maruntita
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 3 pachete de spanac congelat, decongelat si maruntit
- 6 oua batute
- 1/2 cana de parmezan
- 3  linguri de pesmet
- 200 g de branza feta, taiata in cubulete
- 1/2 cana de seminte de pin
- 100 g de unt topit
- 6 foi de aluat filo, decongelate
- 2 lingurite de sare
- 1 lingurita si jumatate de piper negru macinat

Timp de preparare:

1 ora si 35 de minute / 6-8 portii

Metoda de preparare:

##STEP##

Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius. ##END STEP##

##STEP##

Caliti ceapa in ulei de masline, adaugand sare si piper, intr-o tigaie la foc mediu, pana devine de culoare aurie. Luati tigaia de pe foc si lasati ceapa la racit. ##END STEP##

##STEP##

Stoarceti apa din spanac si puneti-l intr-un bol. Adaugati ceapa, ouale, parmezanul, branza feta, pesmetul si semintele de pin si amestecati bine compozitia. ##END STEP##

##STEP##

Tapetati cu unt o tava adanca de apoximativ 20 cm. Puneti in tava cele sase foi de aluat filo, lasand marginile sa atarne in exteriorul tavii. Adaugati compozitia cu spanac si impaturiti marginile de aluat, pentru a acoperi placinta. ##END STEP##

##STEP##

Ungeti placinta pe de-asupra cu unt topit si coaceti-o timp de o ora, pana cand stratul exterior devine auriu.  ##END STEP##

##STEP##

Scoateti placinta din cuptor si lasati-o la racit. Serviti-o la temperature camerei. ##END STEP##