Cum se prepara rulourile de vara cu legume?

Cum se prepara rulourile de vara cu legume?

Rulourile de vara cu legume pot fi antreuri usoare si gustoase sau pot constitui o masa in sine.

Ele se prepara din foi subtiri de orez, umplute cu diferite ingrediente, rezultand niste rulouri foarte aromate. Sunt mai sanatoase decat rulourile prajite, deoarece nu necsita folsirea uleiului.

Rulourile de vara cu legume sunt usor de preparat si nu necesita mult timp. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca puteti folosi orice mix de legume.

Daca adaugati ierburi aromatice proaspete vietnameze, veti adauga rulourilor o tenta asiatica.

Totodata rulourile sunt sanatoase, continand nutrienti esentiali. Iata cum se prepara niste rulouri grozave de vara:

Ingrediente:

- 6-8 foi subtiri de orez,

- 10 frunze de salata proaspata sau alte verdeturi vietnameze,

- ierburi aromatice vietnameze,

- legume taiate julienne (fasii subtiri): morcovi, telina, gogosari, zuchinni si niste apa calda. Puteti folosi legumele crude sau le puteti gati in prealabil, dupa preferinta.

Mod de preparare:

- Umpleti un bol mare cu apa calda.

- Imbibati foile de orez in apa, timp de 3 secunde, fiecare.

- Puneti foile de orez pe blatul de lucru si lasati-le sa absoarba apa, timp de cateva minute, pentru a se inmuia si a fi usor de rulat.

- Puneti umplutura, in straturi, in partea cea mai apropiata de d-voastra.

- Rulati usor, dar strans, foaia peste ingrediente, impaturind marginile inspre interior sau lasandu-le libere, dupa preferinta. Puteti taia rulourile in bucati.

- Sunt delicioase inmuiate intr-un sos de soia cu usturoi.  

Prepararea sosului:

- Pregatiti 2 catei de usturoi, o bucata de chili maruntit, 2 linguri de suc proaspat de limeta, o lingura de zahar, ¼ cana de sos se soia, 1/8 cana de apa.

- Amestecati toate ingredientele in bolul pentru sos, asigurandu-va ca zaharul s-a dizolvat complet.

- Adaugati bucatelele de chili, pentru a fi mai picant si serviti sosul alaturi de rulouri.

- Exista mai multe variante a rulourilor de vara.

Puteti folosi orice fel de legume si le puteti servi alaturi de orice fel de sos, cum ar fi cel de alune, pentru a le schimba gustul, dupa preferinta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Puiul cu legume la tigaie este delicios si usor de preparat. Iata cum se prepara acest fel...
Pastele integrale cu legume reprezinta o masa delicioasa, satioasa si usor de preparat. De asemenea, pastele integrale...
Aceasta reteta se obtine dintr-un mix de legume fierte si trecute prin sita. Ingrediente: - 4 litri...