Cum se prepara untul de arahide

Untul de arahide este un aliment bogat in proteine, ce va confera energie pentru intreaga zi, in vitaminele E, B3 si B6, in magneziu, fier, zinc si acid folic, precum si in grasimi sanatoase, care ajuta la scaderea colesterolului nociv, prevenind bolile de inima.

Pentru a evita excesul de zahar si de grasimi hidrogenate din untul de arahide din comert, il puteti prepara acasa, extrem de simplu si usor, dupa cum urmeaza:

Lucruri necesare:
• Arahide prajite nesarate
• Ulei de masline extravirgin
• Un mixer, un blender sau o rasnita de cafea
• Cani si linguri pentru masurarea cantitatilor
• O spatula
• Un borcan pentru depozitare

Mod de preparare reteta unt de arahide:

1. Puneti 2 cani de arahide prajite nesarate intr-un mixer, blender sau intr-o rasnita de cafea.

2. Macinati arahidele pana devin pudra.

3. Adaugati 2-3 lingurite de ulei extravirgin de masline.

4. Mixati compozitia pana cand devine fina, curatand marginile mixerului/ blenderului/ rasnitei, din cand in cand.

5. Puneti untul de arahide intr-un borcan, pentru a se pastra timp indelungat.

Puteti consuma untul de arahide pe paine, cu gem, banane, ciocolata, fructe, etc. sau il puteti incorpora in diferite sosuri, creme, prajituri sau smoothie-uri, dupa preferinte.