Pentru a realiza aceasta reteta se folosesc cateva bucati de dovlecei tineri si frumosi care se umple cu sufleu de branza.
Ingrediente:
- 5 dovlecei frumosi,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de faina,
- o ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri de branza,
- 2 oua,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg dovlecei frumosi. Se taie in patru, intai in lat, apoi fiecare bucata in doua, in lungime. ##END STEP##
##STEP##
Se oparesc in apa clocotita cu sare. Se scot, se scurg, iar cand s-au racorit, fiecare sfert se scobeste inauntru. ##END STEP##
##STEP##
Separat se face un sos gros dintr-o lingura rasa de unt si o lingura plina de faina, care se stinge cu apa sau cu lapte, amestecand mereu sa nu se faca cocolosi, pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. ##END STEP##
##STEP##
Se da la o parte sa se racoreasca, apoi se adauga branza rasa, sare si pe rand doua galbenusuri si cele doua albusuri batute spuma. ##END STEP##
##STEP##
Cu aceasta compozitie se umplu sferturile de dovlecei, se asaza unele langa altele intr-o tava unsa cu unt. ##END STEP##
##STEP##
Se presara deasupra branza rasa, se dau la cuptor, se tin pana ce creste umplutura. ##END STEP##
Mod de servire:
Se scot si se asaza pe farfurie si se servesc calzi sau reci la inceputul dejunului sau la cina.