Oua umplute cu ciuperci si sunca

Oua umplute cu ciuperci si sunca

Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca.

Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 6oua, 2 galbenusuri,

- 1 lingura de mustar,

- 100 g ulei,

- 100 g sunca,

- 100 g ciuperci,

- sare,

- piper.

Mod preparare

1

Mai intai se pun la fier ouale. Acestea se fierb pana devin tari.

2

Dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in picioare ca niste paharele.

3

Se scoate galbenusul si se imparte in doua.

4

Jumatate se marunteste si se amesteca cu o lingura de mustar, cu galbenusuri crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnandu-l cate putin si amestecand mereu, pana ce sosul de maioneza este gata.

5

Galbenusurile lasate deoparte, se maruntesc si se amestea cu bucatele de sunca, date prin masina de tocat.

6

Se adauga ciuperci inabusite si taiate foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte.

7

Se pune sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu varf.

8

Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi servite la masa si deasupra se asaza jumatatile de ou umplute.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Va plac mancarurile picante? Daca da, incercati o reteta aperitiv extrem de simpla: oua umplute picante. Ingredientele...
Daca ai pofta de un aperitiv rapid si hranitor, poti incerca reteta de oua umplute cu ficat. ...
Mancate in cantitati normale, ouale reprezinta un aliment benefic pentru organism, iar cand sunt umplute cu pasta...