Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca.
Un aperitiv gustos si hranitor il reprezinta ouale umplute cu ciuperci si sunca.
Pentru aceasta reteta ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 6oua, 2 galbenusuri,
- 1 lingura de mustar,
- 100 g ulei,
- 100 g sunca,
- 100 g ciuperci,
- sare,
- piper.
Mod preparare
Mai intai se pun la fier ouale. Acestea se fierb pana devin tari.
Dupa ce s-au racit se curata, se taie in doua in lat si se taie putin si din capetele rotunjite, astfel ca ouale sa poata sta in picioare ca niste paharele.
Se scoate galbenusul si se imparte in doua.
Jumatate se marunteste si se amesteca cu o lingura de mustar, cu galbenusuri crude si cu putina sare. Se pune uleiul, turnandu-l cate putin si amestecand mereu, pana ce sosul de maioneza este gata.
Galbenusurile lasate deoparte, se maruntesc si se amestea cu bucatele de sunca, date prin masina de tocat.
Se adauga ciuperci inabusite si taiate foarte marunt si o lingura sau doua din sosul pregatit mai inainte.
Se pune sare si piper dupa gust. Cu aceasta compozitie se umplu ouale cu varf.
Se toarna sosul in farfuria cu care vor fi servite la masa si deasupra se asaza jumatatile de ou umplute.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.