Fie ca prepari tarte dulci sau sarate, aluatul de tarte se prepara dupa acelasi proces tehnologic si are o consistenta sfaramicioasa.
Ingrediente:
250 grame faina,
125 grame unt proaspat,
o lingurita de zahar,
2 dl apa,
sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se cerne faina pe masa de aluat. ##END STEP##
##STEP##
Se face loc la mijloc, se pune untul proaspat, inmuiat putin cu mana, zaharul, un praf de sare si circa 2 dl de apa (aceasta cantitate variaza putin dupa calitatea fainii). ##END STEP##
##STEP##
Se framanta repede ca sa nu devina aluatul elastic. ##END STEP##
##STEP##
Se aduna la un loc, se acopera cu un servet si se tine doua ore la rece. Poate fi lasat fara grija pana a doua zi. ##END STEP##
Mod de folosire:
Acest aluat se intrebuinteaza la tarte sau ca foaie de baza pentru tort cu crema de vanilie etc. La acelasi aluat se pot adauga si trei galbenusuri.