Reteta: Budinca de clatite

Budinca de clatite este o reteta usor de preparat, rapida si gustoasa.

Potrivita pentru week-end, ea va disparea din farfurie imediat, mai ales daca ai si musafiri.

Iata cum se prepara:

Ingrediente clatite:
- o ceasca faina,
- 2 oua,
- un pahar lapte,
- un praf de sare,
- 2 lingurite zahar,
- 2 lingurite unt sau ulei,
- dulceata sau magiun,
- o lingura unt topit pentru uns tigaia.

Umplutura:

- 200 grame branza de vaci,
- 2 oua,
- 2 linguri de smantana,
- 2 linguri de zahar,
- o lingurita de faina,
- 25 grame stafide,
- coaja de lamaie,
- un praf de sare,
- unt pentru uns forma,
- o lingura de pesmet.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. ##END STEP##

##STEP##

Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu. ##END STEP##

##STEP##

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. ##END STEP##

##STEP##

Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante pe foc potrivit. ##END STEP##

##STEP##

Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. ##END STEP##

##STEP##

Se fac pe rand toate clatitele si se asaza intr-o farfurie una peste alta. ##END STEP##

##STEP##

Din cand in cand, se amesteca compozitia ca sa nu ramana prea groasa la fund. ##END STEP##

##STEP##

Daca totusi se ingroass, se poate subtia cu putin lapte. ##END STEP##

##STEP##

Clatitele trebuie sa fie foarte subtiri, din doua oua obtinandu-se intr-o tigaie mijlocie pana la 20 de bucati. ##END STEP##

##STEP##

Se pregateste o umplutura din branza de vaci data prin sita, amestecata cu oua, smantana, faina, zahar, coaja rasa de lamaie, stafide si sare. ##END STEP##

##STEP##

Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor. Se presara pesmet. Se asaza o clatita pe fund si 3-4 pe margini, astfel incat, dupa ce este cratita plina, sa le putem intoarce deasupra si sa fie toata budinca imbracata in clatite. ##END STEP##

##STEP##

Se pune peste clatita din fund un strat subtire de umplutura, apoi o clatita si tot asa, pana se umple cratita. ##END STEP##

##STEP##

Budinca se stropeste cu unt si se da la cuptor. Se coace ¾ de ora la foc potrivit. ##END STEP##

Mod de servire:

Cand e gata, se rastoarna pe o farfurie rotunda, se presara cu zahar vanilat si se serveste.