Reteta: Budinca de clatite cu spanac

Aceasta reteta se obtine din piureu de spanac si foi de clatite.

Ingrediente:

- un kg spanac,
- 2 linguri de unt,
- o lingura de faina,
- o lingura de branza rasa.

Pentru clatite:

- 2 oua,
- o ceasca lapte,
- o ceasca faina,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege, se spala si se fierbe spanacul. Se scurge, se toaca fin pe un fund de lemn, sau se marunteste in aparatul de tocat pana devine un piureu. ##END STEP##

##STEP##

Se taie marunt o ceapa si se prajeste usor cu o lingura de unt. Se pune spanacul si se presara faina. ##END STEP##

##STEP##

Cand aceasta este bine amestecata, se toarna o ceasca din apa in care a fiert spanacul (sau o ceasca de lapte ori de zeama de carne). ##END STEP##

##STEP##

Se tine pe foc amestecand mereu, pana ce spanacul a fiert si este destul de legat. ##END STEP##

##STEP##

Separat se fac 12 - 14 clatite din oua. Se pune intr-un castron faina, se face loc la mijloc si se sparg ouale, se adauga sarea, zaharul si laptele. ##END STEP##

##STEP##

Se bate totul bine cu o furculita pana se desfac toti cocolosii; se mai adauga doua lingurite de unt topit, amestecand continuu. ##END STEP##

##STEP##

Compozitia trebuie sa fie ca o smantana subtire. Se lasa sa se odihneasca o ora. ##END STEP##

##STEP##

Se pune o tigaie cu coada sa se infierbante pe foc potrivit. Se unge cu unt cu o pana, se toarna o lingura plina din compozitie, miscand repede tigaia de coada, ca sa se acopere tot fundul. ##END STEP##

##STEP##

Cand incepe sa se rumeneasca pe o parte, se intoarce clatita pe cealalta parte, saltand cu o miscare iute tigaia sau folosind un cutit lat. ##END STEP##

##STEP##

Se fac pe rand toate clatitele si se asaza intr-o farfurie una peste alta. Din cand in cand se amesteca compozitia ca sa nu ramana prea groasa la fund. ##END STEP##

##STEP##

Daca totusi se ingroase, se poate subtia cu putin lapte. ##END STEP##

##STEP##

Se unge bine cu unt o cratita de marimea clatitelor, se asaza o clatita pe fund si 3 - 4 pe margini, ca odata cratita plina, sa poata fi intoarse deasupra si toata budinca sa fie imbracata in clatite. ##END STEP##

##STEP##

Se pune un strat de piure de spanac, o clatita si asa mai departe, pana cand se umple cratita. ##END STEP##

##STEP##

Se intorc deasupra clatitele de pe margini, se stropeste budinca cu unt si se da la cuptor sa se rumeneasca. ##END STEP##

Mod de servire:

Budinca se serveste calda cu branza rasa deasupra.