Reteta: Carote (morcovi) cu unt

Pentru aceasta reteta este necesar sa folosim morcovi tineri numiti si carote.

Ingrediente:

- 1 kg morcovi (carote),
- 2 linguri de unt,
- 2 cesti zeama de carne sau apa,
- 2 linguri rase zahar,
- sare.

Mod de pregatire:

##STEP##

Se rad morcovii cu un cutit bine ascutit. Se pun intr-o cratita cu doua linguri de unt, doua cesti de apa sau zeama de carne, doua linguri rase de zahar si sare. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, miscand cratita din cand in cand ca sa nu se prinda pe fund. ##END STEP##

##STEP##

Cand sunt gata, sosul trebuie sa fie destul de scazut. ##END STEP##

##STEP##

Numai daca morcovii incep sa se rumeneasca inainte de a fi destul de fierti, se mai adauga o lingura sau doua de apa. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc cu friganele sau cu crochete.