Pentru aceasta reteta este necesar sa folosim morcovi tineri numiti si carote.
Ingrediente:
- 1 kg morcovi (carote),
- 2 linguri de unt,
- 2 cesti zeama de carne sau apa,
- 2 linguri rase zahar,
- sare.
Mod de pregatire:
##STEP##
Se rad morcovii cu un cutit bine ascutit. Se pun intr-o cratita cu doua linguri de unt, doua cesti de apa sau zeama de carne, doua linguri rase de zahar si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa sa fiarba inabusit, la foc potrivit, miscand cratita din cand in cand ca sa nu se prinda pe fund. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt gata, sosul trebuie sa fie destul de scazut. ##END STEP##
##STEP##
Numai daca morcovii incep sa se rumeneasca inainte de a fi destul de fierti, se mai adauga o lingura sau doua de apa. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc cu friganele sau cu crochete.