Reteta: Chiftele de legume

Ca sa fie mai gustoase, pentru chiftelele de legume se poate folosi un amestec de legume mai consistent cu oua si condimente.

Ingrediente:

- 2 morcovi,
- 2 patrunjei,
- o telina,
- un praz,
- 5 cartofi,
- 2 oua,
- 2 linguri de branza,
- 3 de linguri faina,
- sare, piper,
- 3 linguri de untura sau ulei.

Mod de preparare:

##STEP##

Se fierbe tot zarzavatul si cartofii fara coaja. ##END STEP##

##STEP##

Se scurg bine de apa, se dau prin masina de carne. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga doua linguri de faina, doua oua, branza, sare, piper. ##END STEP##

##STEP##

Se fac chiftele rotunde care se dau prin faina si se prajesc in untura sau in ulei. ##END STEP##

Mod de servire:

Chiftelele de legume se prepara similar cu snitelele de legume si se servesc atat calde, cat si reci.