Reteta: Conopida cu ciuperci la cuptor

Conopida se poate prepara la cuptor cu ciuperci si branza.

Ingrediente:

- o conopida mare,
- 200 grame ciuperci,
- 2 linguri de faina,
- 2 Iinguri de unt,
- 1 1/2 ceasca lapte,
- un galbenus,
- unt proaspat cat o nuca,
- o lingura de branza,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se fierbe o conopida frumoasa in apa cu sare. ##END STEP##

##STEP##

Cand este gata, se desfac buchetele. Intre timp se curata ciupercile, se taie felii subtiri si se inabusa cu putin unt. ##END STEP##

##STEP##

Separat se face un sos dintr-o lingura de unt si doua linguri de faina, se stinge cu doua cesti de lapte sau de apa in care a fiert conopida. ##END STEP##

##STEP##

Cand este fiert si potrivit de gros, se amesteca cu un galbenus si, cu cateva picaturi de lamaie. ##END STEP##

##STEP##

Se potriveste de sare. Se unge cu unt o forma rezistenta la foc, se asaza cateva buchete de conopida intr-un strat cat mai egal, un rand de ciuperci iar deasupra restul de conopida. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna apoi sosul de faina. Se mai presara putina branza, se adauga cateva bucatele de unt si se da la cuptor pana incepe sa se rumeneasca. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste in forma de budinca.