O reteta de friganele cu aluat dospit este la fel de buna ca cea obtinuta din aluat de clatite.
Ingrediente:
- 100 g faina,
- o lingura de ulei,
- ¾ pahar apa calda,
- drojdie cat o aluna,
- un albus,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se inmoaie drojdia cu putina apa. Se amesteca intr-un castron cu faina, uleiul, sarea si restul de apa. ##END STEP##
##STEP##
Se face un aluat gros ca o smantana si se lasa 3 ore la cald, sa creasca. ##END STEP##
##STEP##
Inainte de intrebuintare se adauga albusul batut spuma. Se pune sare. ##END STEP##
##STEP##
Se infierbanta intr-o tigaie untura sau unt amestecat cu putin ulei. ##END STEP##
##STEP##
Cand grasimea este bine incinsa, se pune cate o lingura de compozitie. ##END STEP##
Se fac mici chiftele care se prajesc pe ambele parti. ##END STEP##
Mod de servire:
Se servesc cu legume oparite cu unt.