Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O reteta de friganele cu aluat dospit este la fel de buna ca cea obtinuta din aluat de clatite.
O reteta de friganele cu aluat dospit este la fel de buna ca cea obtinuta din aluat de clatite.
Ingrediente:
- 100 g faina,
- o lingura de ulei,
- ¾ pahar apa calda,
- drojdie cat o aluna,
- un albus,
- sare.
Mod de preparare:
Se inmoaie drojdia cu putina apa. Se amesteca intr-un castron cu faina, uleiul, sarea si restul de apa.
Se face un aluat gros ca o smantana si se lasa 3 ore la cald, sa creasca.
Inainte de intrebuintare se adauga albusul batut spuma. Se pune sare.
Se infierbanta intr-o tigaie untura sau unt amestecat cu putin ulei.
Cand grasimea este bine incinsa, se pune cate o lingura de compozitie.
Se fac mici chiftele care se prajesc pe ambele parti.
Mod de servire:
Se servesc cu legume oparite cu unt.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.