Reteta: Friganele din aluat dospit

Reteta: Friganele din aluat dospit

O reteta de friganele cu aluat dospit este la fel de buna ca cea obtinuta din aluat de clatite.

Ingrediente:

- 100 g faina,
- o lingura de ulei,
- ¾ pahar apa calda,
- drojdie cat o aluna,
- un albus,
- sare.

Mod de preparare:

1

Se inmoaie drojdia cu putina apa. Se amesteca intr-un castron cu faina, uleiul, sarea si restul de apa.

2

Se face un aluat gros ca o smantana si se lasa 3 ore la cald, sa creasca.

3

Inainte de intrebuintare se adauga albusul batut spuma. Se pune sare.

4

Se infierbanta intr-o tigaie untura sau unt amestecat cu putin ulei.

5

Cand grasimea este bine incinsa, se pune cate o lingura de compozitie.

Se fac mici chiftele care se prajesc pe ambele parti.

Mod de servire:

Se servesc cu legume oparite cu unt.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Friganelele sau french toast sunt ideale pentru micul dejun, pranz sau cina, fiind preferate atat de copii,...
Mazarea verde este o reteta cu legume usor de preparat care poate fi consumata ca atare sau...
Pentru ca aceasta reteta sa fie una reusita, este necesar sa folosesti napi tineri, care sunt fragezi,...