O reteta gustoasa care poate fi servita ca aperitiv sau la sfarsitul mesei este placinta cu carne.
Pentru aceasta reteta se pot folosi foi de placinta din comert.
Ingrediente:
- 400 grame carne macra,
- o lingura de untura,
- o ceapa,
- un ou,
- o lingura de smantana,
- sare, piper,
- 2 linguri de unt.
Pentru aluat:
- 500 grame faina,
- 3 linguri ulei,
- o lingurita sare,
- o ceasca apa calda.
Mod de preparare:
##STEP##
Se cerne faina pe masa de aluat. e face loc la mijloc, se pune uleiul, sarea si o ceasca de apa calda. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca intai cu lingura, iar cand incepe aluatul sa se prinda, se framanta cu mana. ##END STEP##
##STEP##
Se face un aluat potrivit, mai mult moale, adaugand cate putina apa calda daca mai trebuie. ##END STEP##
##STEP##
Dupa ce a fost bine framantat si batut de masa, se lasa 10 minute la un loc cald (dar nu umed), acoperit cu un servet tot cald (sau cu o cratita incalzita). ##END STEP##
##STEP##
Se intinde foaia foarte subtire si dupa ce s-a uscat putin se taie In bucati de marimea tavii in care vom aseza placinta. ##END STEP##
##STEP##
Se taie carea bucati, se rumeneste Intr-o cratita cu o lingura de untura, se pune sare si se adauga cate putina apa, lasand carnea sa fiarba inabusit pana se fragezeste. ##END STEP##
##STEP##
In acest timp se coace la cuptor o ceapa de marime potrivita. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa carnea sa se racoreasca si se trece impreuna cu ceapa prin masina de carne. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga un ou, o lingura de smantana si se potriveste de sare si piper (facultativ). ##END STEP##
##STEP##
Se unge tava cu unt, se pun 4-5 foi de placinta unse intre ele cu unt, apoi se asaza umplutura de carne, pe care o intindem cu o furculita deopotriva peste tot, iar deasupra se mai asaza cateva foi de placinta unse intre ele cu unt. ##END STEP##
##STEP##
Se stropeste cu unt si se da la cuptor la foc potrivit. Cand este gata, se taie patrate si se asaza pe o farfurie. ##END STEP##
Mod de servire:
Se serveste calda.