Reteta: Pogaci cu jumari

Pentru aceasta reteta se prepara un aluat dospit cu drojdie.

Ingrediente:

- 500 grame faina,
- ¼ litru lapte,
- 15 grame drojdie,
- o lingura de zahar,
- 2 oua,
- 60 grame unt sau untura,
- 250 grame jumari,
- o lingurita rasa sare,
- piper si putin chimen.

Mod de preparare:

##STEP##

Se cerne faina pe masa de aluat, se face loc la mijloc si se toarna laptele in care s-au muiat drojdia si o lingura de zahar. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga ouale, 60 grame unt sau untura, sare si piper. Se framanta. ##STEP##

##STEP##

Din timp se pregatesc pe o farfurie jumari ramase de la topitul unturii, date prin masina. Se intinde aluatul intr-o foaie groasa de un deget, se intind deasupra jumarile intr-un strat cat mai egal, se impatureste in patru si se da 10 minute la rece. ##END STEP##

##STEP##

Se repeta aceasta operatie inca de trei ori, la intervale de 10 minute, dupa care se intinde o foaie groasa de circa 2 cm. ##END STEP##

##STEP##

Se taie forme rotunde de marimea unui pahar de vin, se ung deasupra cu ou, se presara cateva boabe de chimen si se coc la foc bun. ##END STEP##

##STEP##

Din ramasitele de aluat se mai intinde o foaie, se taie bastonase de latimea unui creion, se presara chimen sau parmezan ras si se coc la cuptor. ##END STEP##

##STEP##

Se obtin saratele delicioase. ##END STEP##

Mod de servire:

Se servesc calde cu bere sau vin.