O reteta aperitiv ideala pentru vara sunt rosiile umplute cu franzela.
Ingrediente:
- 6 rosii mari,
- 200 grame miez de franzela,
- 2 rosii mijlocii,
- verdeata,
- sare, piper,
- un catel de usturoi,
- o lingura de pesmet,
- 2 linguri de ulei.
Mod de preparare:
##STEP##
Se aleg rosiile mari frumoase, se taie in doua si se scot semintele. ##END STEP##
##STEP##
Se sareaza si se asaza intr-o farfurie rezistenta la foc. ##END STEP##
##STEP##
Separat se toaca miezul de paine cu 2 rosii curatite de pielita si fara samburi, putina verdeata, sare, piper si un catel de usturoi. ##END STEP##
##STEP##
Se umplu jumatatile de rosii, se presara, pesmet, se stropesc cu putin ulei si se dau in cuptor, dupa ce s-a pus ulei in farfurie. ##END STEP##
Mod de servire:
Rosiile umplute se scot pe o farfurie intinsa sau pe un platou si se servesc reci pe post de antreu.