Reteta: Rosii umplute cu franzela

O reteta aperitiv ideala pentru vara sunt rosiile umplute cu franzela.

Ingrediente:

- 6 rosii mari,
- 200 grame miez de franzela,
- 2 rosii mijlocii,
- verdeata,
- sare, piper,
 - un catel de usturoi,
 - o lingura de pesmet,
- 2 linguri de ulei.

Mod de preparare:

##STEP##

Se aleg rosiile mari frumoase, se taie in doua si se scot semintele. ##END STEP##

##STEP##

Se sareaza si se asaza intr-o farfurie rezistenta la foc. ##END STEP##

##STEP##

Separat se toaca miezul de paine cu 2 rosii curatite de pielita si fara samburi, putina verdeata, sare, piper si un catel de usturoi. ##END STEP##

##STEP##

Se umplu jumatatile de rosii, se presara, pesmet, se stropesc cu putin ulei si se dau in cuptor, dupa ce s-a pus ulei in farfurie. ##END STEP##

Mod de servire:

Rosiile umplute se scot pe o farfurie intinsa sau pe un platou si se servesc reci pe post de antreu.