Reteta: Sufleu de mazare

Aceasta reteta poate fi preparata pe tot parcursul anului deoarece in lipsa la mazare pastai se poate folosi mazarea conservata.

Ingrediente:

- 500 grame mazare verde boabe,
- 3 linguri unt,
- 2 linguri faina,
- 1/2 ceasca lapte sau apa,
- 2 linguri branza,
- 3 oua,
- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se alege mazarea si se fierbe in apa clocotita cu putina sare. ##END STEP##

##STEP##

Se scurge, se asaza cu unt intr-o forma rezistenta la foc si se tine pe masina pana iese umezeala. ##END STEP##

##STEP##

Separat se prajesc doua linguri nu prea pline de fairia, in doua linguri de unt topit, fierbinte. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca, fara sa se rumeneasca de loc si se sting cu lapte sau cu apa. ##END STEP##

##STEP##

Se lasa sa fiarba pana se ingroasa bine si se desface de pe cratita. Se da la o parte. ##END STEP##

##STEP##

Cand compozitia s-a racorit putin, se adauga branza rasa si galbenusurile puse pe rand. ##END STEP##

##STEP##

Se potriveste de sare. La sfarsit se adauga albusurile spuma. ##END STEP##

##STEP##

Se toarna compozitia peste mazare, se stropeste cu unt, se presara branza, se da la cuptor o ora. ##END STEP##

Mod de servire:

Se serveste cand a crescut frumos.