Reteta aperitiv: Dovlecei cu smantana

Reteta aperitiv: Dovlecei cu smantana

Daca si tie iti place gustul dulceag al dovleceilor si nu ai timp sa pregatesti o mancare sofisticata in bucatarie, prepara dovlecei cu smantana.

Ingrediente:

- 6 dovlecei mijlocii sau 1 kg dovlecei in floare,

- o lingura de unt,

- o ceasca de smantana,

- o lingurita de faina,

- sare.

Mod de preparare:

1

Se rad dovleceii de coaja. Daca sunt mici, in floare, se lasa intregi, cei mai mari se taie potrivit, in lung.

2

Se pun in apa fierbinte, sarata, sa dea cateva clocote.

3

Cand incep sa se inmoaie, se scurge bine apa si se inabusa putin in unt.

4

Se adauga apoi smantana amestecata cu faina.

5

Se dau la cuptor, la foc mic. Dovleceii trebuie sa fie fierti, dar nu sfaramati.

Mod de servire:

Aceasta reteta aperitiv poate fi pregatita pentru masa de pranz sau pentru cina in orice zi din saptamana. Dovleceii cu smantana sunt buni calzi, dar si reci.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

O reteta aperitiv gustoasa si consistenta are la baza dovleceii cu branza si smantana Ingrediente: - 6...
Dovleceii se consuma in special vara cand sunt proaspeti in diferite combinatii. Iata cum se prepara dovleceii...
Pentru aceasta reteta cu legume si sos alb se aleg dovlecei de marime mijlocie, care nu au...