Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
Daca si tie iti place gustul dulceag al dovleceilor si nu ai timp sa pregatesti o mancare sofisticata in bucatarie, prepara dovlecei cu smantana.
Daca si tie iti place gustul dulceag al dovleceilor si nu ai timp sa pregatesti o mancare sofisticata in bucatarie, prepara dovlecei cu smantana.
Ingrediente:
- 6 dovlecei mijlocii sau 1 kg dovlecei in floare,
- o lingura de unt,
- o ceasca de smantana,
- o lingurita de faina,
- sare.
Mod de preparare:
Se rad dovleceii de coaja. Daca sunt mici, in floare, se lasa intregi, cei mai mari se taie potrivit, in lung.
Se pun in apa fierbinte, sarata, sa dea cateva clocote.
Cand incep sa se inmoaie, se scurge bine apa si se inabusa putin in unt.
Se adauga apoi smantana amestecata cu faina.
Se dau la cuptor, la foc mic. Dovleceii trebuie sa fie fierti, dar nu sfaramati.
Mod de servire:
Aceasta reteta aperitiv poate fi pregatita pentru masa de pranz sau pentru cina in orice zi din saptamana. Dovleceii cu smantana sunt buni calzi, dar si reci.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.