Pentru aceasta reteta, cartofii se scobesc la mijloc si se umple cu carne macra, orez, verdeata si ceapa.
Ingrediente:
- 12 cartofi mijlocii,
- 500 g carne macra,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- 2 linguri de orez,
- o lingurita de marar tocat,
- sare.
Pentru sos:
- 2 linguri de untura,
- o ceapa mica,
- o lingurita de faina,
- 4 rosii,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. ##END STEP##
##STEP##
Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. ##END STEP##
##STEP##
Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. ##END STEP##
##STEP##
Se curata cartofii, se scobesc si se pregatesc la fel ca dovleceii. Se umplu cu tocatura. ##END STEP##
##STEP##
Se prajesc apoi pe toate partile in untura. ##END STEP##
##STEP##
Se face un sos cu o ceapa taiata si ingalbenita in untura, putina faina si apa. ##END STEP##
##STEP##
Se pun rosiile taiate bucati. Se dau la cuptor sa fiarba inabusit. ##END STEP##
Cand sunt gata, se adauga smantana sau se serveste separat in sosiera.