Reteta de cartofi umpluti

Pentru aceasta reteta, cartofii se scobesc la mijloc si se umple cu carne macra, orez, verdeata si ceapa.

Ingrediente:

- 12 cartofi mijlocii,
- 500 g carne macra,
- o felie de paine,
- o ceapa mica,
- 2 linguri de orez,
- o lingurita de marar tocat,
- sare.

Pentru sos:

- 2 linguri de untura,

- o ceapa mica,

- o lingurita de faina,

- 4 rosii,

- sare.

Mod de preparare:

##STEP##

Se da carnea si o felie de paine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. ##END STEP##

##STEP##

Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. ##END STEP##

##STEP##

Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. ##END STEP##

##STEP##

Se curata cartofii, se scobesc si se pregatesc la fel ca dovleceii. Se umplu cu tocatura. ##END STEP##

##STEP##

Se prajesc apoi pe toate partile in untura. ##END STEP##

##STEP##

Se face un sos cu o ceapa taiata si ingalbenita in untura, putina faina si apa. ##END STEP##

##STEP##

Se pun rosiile taiate bucati. Se dau la cuptor sa fiarba inabusit. ##END STEP##

Cand sunt gata, se adauga smantana sau se serveste separat in sosiera.