Reteta de toba cu sange

Pentru aceasta reteta se folosesc aceleasi ingrediente ca la toba de casa, numai ca se adauga si sange proaspat de la porcul taiat pentru Craciun.

Mod de preparare:

##STEP##

Se pun la fiert, intr-un vas cu apa rece, falcile si bucatile grase de la cap, urechile bine curatite, bucati de sorici, limba, inima, rinichiul, impreuna cu 2 - 3 foi de dafin si putina sare. ##END STEP##

##STEP##

Se fierb numai pe jumatate. Dupa ce s-au racorit, se taie toate in feliute lungi si subtiri, iar limba si rinichii in bucati ceva mai mari. ##END STEP##

##STEP##

Se amesteca intr-un vas, turnand si cateva cesti din sange proaspat de la taierea porcului in care s-a amestecat o lingura de sare, ca sa nu se inchege. ##END STEP##

##STEP##

Se adauga sare, piper pisat, ienibahar, coriandru, potrivindu-le dupa gust. ##END STEP##

##STEP##

Dinainte se pregateste stomacul porcului, bine curatit si spalat inauntru; se umple, asezand bucatile mai mari in lungul tobei, spre a obtine felii frumoase, cand se taie. Se coase la capete si se fierbe in clocote mici, circa trei sferturi de ora, in zeama care a ramas de la inceput. ##END STEP##

##STEP##

Cand toba este fiarta, se pune pe un fund, cu un teasc usor deasupra si se tine pana se racoreste complet. ##END STEP##

Se poate da apoi cateva ore la fum, dar nu este obligatoriu.