Pentru aceasta reteta se folosesc aceleasi ingrediente ca la toba de casa, numai ca se adauga si sange proaspat de la porcul taiat pentru Craciun.
Mod de preparare:
##STEP##
Se pun la fiert, intr-un vas cu apa rece, falcile si bucatile grase de la cap, urechile bine curatite, bucati de sorici, limba, inima, rinichiul, impreuna cu 2 - 3 foi de dafin si putina sare. ##END STEP##
##STEP##
Se fierb numai pe jumatate. Dupa ce s-au racorit, se taie toate in feliute lungi si subtiri, iar limba si rinichii in bucati ceva mai mari. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca intr-un vas, turnand si cateva cesti din sange proaspat de la taierea porcului in care s-a amestecat o lingura de sare, ca sa nu se inchege. ##END STEP##
##STEP##
Se adauga sare, piper pisat, ienibahar, coriandru, potrivindu-le dupa gust. ##END STEP##
##STEP##
Dinainte se pregateste stomacul porcului, bine curatit si spalat inauntru; se umple, asezand bucatile mai mari in lungul tobei, spre a obtine felii frumoase, cand se taie. Se coase la capete si se fierbe in clocote mici, circa trei sferturi de ora, in zeama care a ramas de la inceput. ##END STEP##
##STEP##
Cand toba este fiarta, se pune pe un fund, cu un teasc usor deasupra si se tine pana se racoreste complet. ##END STEP##
Se poate da apoi cateva ore la fum, dar nu este obligatoriu.