Pentru coltunasi se face un aluat de taitei care se imparte in mai multe patrate si se umple cu branza.
Ingrediente:
- 200 grame branza de vaca,
- un ou,
- o lingurita de faina,
- putin zahar,
- sare,
- 2 linguri de unt.
Pentru aluat de taitei:
- 300 grasme faina,
- 2 oua,
- 2 linguri apa,
- sare.
Mod de preparare:
##STEP##
Se cerne faina pe masa de aluat. ##END STEP##
##STEP##
Se face loc la mijloc, se sparg ouale adaugand si doua coji cu apa (doua jumatati) si un varf de lingurita de sare. ##END STEP##
##STEP##
Se amesteca intai ouale cu o lingurita, pana cuprind putina faina, se lucreaza apoi cu mana si se framanta bine aluatul, pana devine destul de indesat, mai adaugand faina daca se cere. ##END STEP##
##STEP##
Se intinde o foaie si se taie patrate de 5 - 6 cm. ##END STEP##
##STEP##
Se freaca separat branza de vaca cu un ou, putin zahar (dupa dorinta), faina si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se poate adauga si o lingura de branza de oi, daca nu este iute. ##END STEP##
##STEP##
In fiecare patrat de aluat se pune cu lingurita putina branza, se intoarce in doua, astfel incat sa formeze triunghiuri, strangandu-se bine marginile intre degete, pentru a se lipi bine aluatul. ##END STEP##
##STEP##
Cu un sfert de ora inainte de masa se fierb la foc potolit, intr-o cratita mare cu apa clocotita si sare. ##END STEP##
##STEP##
Se scurg bine de apa si se oparesc cu unt. ##END STEP##
Mod de servire:
Coltunasii cu branza s pun pe un platou si se servesc fierbinti.