O reteta preferata de romani este iahnia cu fasole. Iata cum se prepara:
Ingrediente:
- 500 grame fasole uscata,
- 3 cepe,
- 2 linguri de ulei,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege fasole cu bobul mare. ##END STEP##
##STEP##
Se tine, inainte de a fi pusa la fiert, doua ore in apa abia calduta. ##END STEP##
##STEP##
Se scurge si se pune intr-o oala cu apa rece, care sa o acopere cu un strat de un deget. ##END STEP##
##STEP##
Se pune oala pe foc mic, sa inceapa sa fiarba cu incetul. Cum da in clocot, se trage la o parte, se scurge si se pune din nou la foc potrivit, cu apa fierbinte, in cantitate egala cu aceea varsata. ##END STEP##
##STEP##
Se prajeste separat, in ulei, ceapa taiata pestisori si cand fasolea este fiarta, se amesteca cu aceasta, se adauga bulion, o frunza de dafin, sare. ##END STEP##
##STEP##
Se tin sa dea cateva clocote impreuna. ##END STEP##
Mod de servire:
Nu trebuie lasata sa scada prea tare; se serveste racorita.