Atunci cand vrei sa iti impresionezi oaspetii cu un antreu delicios, poti incerca preparand ruladele mici cu castraveti pentru o masa festiva.
Acestea se pot servi in deschiderea meniului, alaturi de alte antreuri calde si reci.
Ingrediente:
- un kg carne vaca,
- 2 castraveti murati (mijlocii),
- 100 g slanina,
- o lingura de ungura,
- 2 cepe mijlocii,
- un pahar de vin alb,
- o ceasca zeama de carne,
- o frunza de dafin,
- 10 boabe de piper.
Mod de preparare:
##STEP##
Se alege carne macra de la pulpa si se taie in bucati potrivite ca pentru snitel. ##END STEP##
##STEP##
Se bat bine cu ciocanul de lemn fara sa le rupem. Se sareaza. ##END STEP##
##STEP##
Se taie atatea felii subtiri de slanina cate rulade vrem sa facem. ##END STEP##
##STEP##
Se asaza cate o felie de slanina peste o bucata de carne si deasupra se pun felii de castravete murat in sare. ##END STEP##
##STEP##
Se leaga ruladele si se asaza intr-o cratita cu untura si cu ceapa taiata felii subtiri. ##END STEP##
##STEP##
Se lasa putin sa se prajeasca. Se toarna un pahar de vin alb si o ceasca de zeama de carne sau de apa, se adauga frunza de dafin, cateva boabe de piper si se lasa sa fiarba inabusit la cuptor timp de 2 ore. ##END STEP##
##STEP##
Cand sunt gata, se scot atele, se asaza ruladele pe farfurie si se toarna deasupra sosul strecurat si scazut. ##END STEP##
Se servesc cu garnitura de orez sau de macaroane.