Frittata vegetariana. Ingrediente:
- 1,2 kilograme de cartofi;
- 40 grame de faina;
- sare, dupa gust;
- oregano, dupa gust;
- fulgi de ardei iute, dupa gust;
- ulei de masline( pentru prajit).
Frittata vegetariana. Mod de preparare:
- curata cartofii si taie-i rondele de circa 3 mm grosime;
- pune cartofii taiati intr-un castron/alt vas;
- adauga peste cartofi faina sare si oregano si amesteca bine cu mainile(framanta);
- adauga fulgi de ardei iute, dupa gust. Amesteca, iar;
- incinge ulei de masline in tigaie. Adauga un catel de usturoi in el si prajeste-l pentru circa 3 minute, pentru a-si lasa aroma si gustul. Indeparteaza apoi usturoiul din tigaie;
- aseaza in straturi rondelele de cartofi in tigaia pregatita. Preseaza-le bine cu mainile si stropeste-le cu putin ulei de masline.
- prajeste cartofii pentru jumatate de ora, pe foc mic, la capac;
- acopera cartofii cu o farfurie si scurge uleiul intr-un pahar/o cana;
- rastoarna frittata pe farfurie;
- adauga uleiul si frittata intoarsa pe cealalta parte in tigaie. Presand-o periodic cu spatula, prajeste-o inca un sfert de ora;
- rastoarna cu atentie frittata pe o farfurie, avand grija sa scurgi uleiul din tigaie in pahar/cana;
- portioneaza frittata si gata!
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa faci omleta banateana(gaigana)