Cum sa faci HUMUS cu muguri de PIN

Humus cu mugur de pin - o reteta pe cat de speciala, pe atat de simplu de facut. Iti ia cam 15-20 minute sa prepari minunatia.

Ingrediente:

- o conserva naut fiert;

- muguri de pin;

- 2 linguri de tahini (pasta de susan);

- un catel de usturoi;

- zeama de lamaie;

- ulei de masline;

- patrunjel tocat;

- sare.

Mod de preparare:

- scurge nautul de zeama. Nu arunca zeama!

- marunteste nautul in robot, adaugand zeama, cate putin, pana obtii o pasta fina.

- adauga pasta de tahini, usturoiul pisat, zeama de lamaie, uleiul de masline si sarea, dupa gust.

- rumeneste mugurii de pin intr-o tigaie incinsa, fara adaos de ulei.

- lasa mugurii de pin sa se raceasca.

- aranjeaza hummusul intr-un castron, iar deasupra toarna ulei de masline extravirgin din belsug, presara patrunjelul tocat si mugurii de pin rumeniti.

- serveste humusul cu lipii libaneze sau grecesti; sa zicem pita.

Pofta buna!