Lipii de casa. Ingrediente:
- 300 mililitri de apa calda;
- 8 grame de sare( o lingurita);
- 500 grame de faina;
- 3 oua;
- 100 grame de unt topit.
Lipii de casa. Mod de preparare:
- amesteca apa calda cu sarea intr-un castron suficient de incapator;
- adauga jumatate din cantitatea de faina si amesteca bine cu o lingura. Vei obtine un aluat omogen;
- adauga restul de faina si framanta aluatul cu mainile, pana cand devine moale, insa nelipicios;
- acopera aluatul cu o folie si lasa-l la odihna timp de 10 minute;
- transfera aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina;
- imparte aluatul in 14 bucati relativ egale;
- fa bile din fiecare bucata de aluat;
- acopera bilele de aluat cu o folie;
- intinde cate o bila de aluat cat mai subtire posibil pe suprafata de lucru presarata cu faina, folosind sucitorul. Lipia va avea un diametru de circa 25 centimetri;
- unge fiecare lipie cu unt topit si fa-o rulou;
- din fiecare rulou ruleaza astfel incat sa obtii spirala;
- intinde fiecare spirala intr-o lipie cu diametrul de circa 15 centimetri;
- prajeste lipiile intr-o tigaie uscata, pana cand se rumenesc pe ambele parti.
Spor la treaba si pofta buna!
Citeste si: Cum sa prepari peste in lipie