Cum sa faci lipii de casa

Cum sa faci lipii de casa

Obisnuiesti sa mananci diverse mancaruri in combinatie cu lipii, cum ar fi shaorma. In acest caz nu mai e nevoie sa cumperi lipiile. Le poti face simplu acasa! Gustul va fi minunat!

Lipii de casa. Ingrediente:

- 300 mililitri de apa calda;

- 8 grame de sare( o lingurita);

- 500 grame de faina;

- 3 oua;

- 100 grame de unt topit.

Lipii de casa. Mod de preparare:

- amesteca apa calda cu sarea intr-un castron suficient de incapator;

- adauga jumatate din cantitatea de faina si amesteca bine cu o lingura. Vei obtine un aluat omogen;

- adauga restul de faina si framanta aluatul cu mainile, pana cand devine moale, insa nelipicios;

- acopera aluatul cu o folie si lasa-l la odihna timp de 10 minute;

- transfera aluatul pe suprafata de lucru presarata cu faina;

- imparte aluatul in 14 bucati relativ egale;

- fa bile din fiecare bucata de aluat;

- acopera bilele de aluat cu o folie;

- intinde cate o bila de aluat cat mai subtire posibil pe suprafata de lucru presarata cu faina, folosind sucitorul. Lipia va avea un diametru de circa 25 centimetri;

- unge fiecare lipie cu unt topit si fa-o rulou;

- din fiecare rulou ruleaza astfel incat sa obtii spirala;

- intinde fiecare spirala intr-o lipie cu diametrul de circa 15 centimetri;

- prajeste lipiile intr-o tigaie uscata, pana cand se rumenesc pe ambele parti.

Spor la treaba si pofta buna!

Citeste si: Cum sa prepari peste in lipie

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Obisnuiesti sa mananci diverse mancaruri in combinatie cu lipii, cum ar fi shaorma. In acest caz nu...
Masa de Revelion este intotdeauna un motiv de mandrie pentru gospodinele si gospodarii din Romania! Arata extraordinar,...