Cum sa faci paine in borcan. Rezista un an!

Cum sa faci paine in borcan. Rezista un an!

Azi, iti prezentam o reteta aparte de paine. Se face la borcan si rezista la pastrare chiar si un an. Pregateste-o si o vei consuma cu mare pofta, mai ales in zilele cand uiti sa cumperi paine de la magazin. Ca sa nu iti mai spunem ca aceasta paine e sanatate curata!

Cum sa faci paine in borcan. Ingrediente:

- o lingurita de drojdie uscata;

- 300 mililitri de apa calduta;

- 240 grame de faina integrala de grau;

- 65 grame de seminte macinate de in;

- 50 grame de seminte de floarea-soarelui;

- 50 grame de seminte de dovleac;

- 50 grame de seminte de susan;

- ulei de floarea-soarelui;

- sare, dupa gust.

Cum sa faci paine in borcan. Mod de preparare:

- amesteca drojdia uscata cu apa intr-un recipient;

- lasa drojdia sa se activeze;

- cat drojdia lucreaza, amesteca faina integrala de grau cu semintele macinate de in, semintele de floarea soarelui, de dovleac si de susan si sare dupa gust;

- toarna drojdia peste ingredientele uscate si amesteca bine de tot;

- acopera castronul cu folie alimentara si lasa aluatul sa dospeasca la cald, pentru o ora;

- spala bine borcanele(da jos granitura de cauciuc, daca borcanul are asa ceva);

- periaza borcanele pe interior cu ulei vegetal;

- amesteca circa 30 secunde aluatul dospit;

- transfera aluatul in borcanele pregatite mai devreme. Nu conteaza ce volum au borcanele, ci sa le umpli pe jumatate si sa presezi aluatul cu o spatula;

- pune aluatul din borcane la cald sa se ridice(dureaza cam 20 minute);

- unge suprafata aluatului cu ulei de floarea-soarelui;

- muta borcanele pe grila rece a cuptorului(nu le pune capacele!)

- introdu grila in cuptorul preincalzit la 200 grade Celsius;

- coace viitoarele paini trei sferturi de ceas;

- scoate painea din cuptor si pune capacele borcanelor, nu inainte de a pune la loc garniturile de cauciuc(daca au, evident);

- lasa painea sa se raceasca la temeperatura camerei;

- scoate cata paine doresti sa consumi la o masa(intr-o zi, cel mult). Restul de paine depoziteaz-o in camara. Cum scriam si la inceput, painea rezista un an!

Citeste si: Cum sa faci paine cu...cola

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iti place painea de casa? O prepari frecvent in propria bucatarie? Daca raspunsul este da, iti prezentam...
Poti face paine la cuptorul cu microunde! Nu glumim! Sigur ca nu vei folosi aceleasi ingrediente precum...
O reteta de paine preparata in casa este si cea imbogatita cu cartofi. Ingrediente:- 1 kg faina,...